Oferta agroturystyki górskiej

Oferta agroturystyki górskiej

Propozycji agroturystycznych pokazało się ostatnio coraz sporzej. Nierzadko gospodarstwa oferujące tego rodzaju odpoczynek w lecie czy zimie prowadzą równocześnie eko hodowle. Taką właśnie opcję wybrałam niegdyś z mężem.

Beskid niski

Autor: Szymon Nitka
Źródło: http://www.flickr.com
Od czternastu już lat posiadamy przy naszym bio gospodarstwie agroturystykę. Położony jest on w pięknie usytuowanej niedużej wsi w Beskidzie Małym. Zatem mamy do zaoferować Państwu odpoczynek nie byle jaki, ponieważ jest chodzi tutaj o wypoczynek w górach. Co się z tym wiąże? To, iż prócz świeżych, bio jarzyn jak też owoców o letniej porze, mogą Państwo cieszyć się ożywczym, czystym tlenem. Wypoczynek w górach (czytaj więcej) może też wiązać się z łowieniem pstrągów w przejrzystym strumieniu czy z górskimi wycieczkami. Mamy w Beskidzie świetnie znakowane szlaki o rozmaitych pułapach komplikacji.

Każdy wędrowiec może wybrać trasę według własnych możliwości i sił. W zimie wypoczynek w górach to oczywiście białe szaleństwo na śnieżnych stokach. Możemy wybrać zjazdy na nartach, snowboard, dzieci częstokroć decydują się na saneczki. Organizujemy dodatkowo kuligi a także biesiady przy ogniu, a latem rower – rowerowe trasy w Górach Izerskich. uannynowytarg.pl/OFERTA,6

beskidy

Autor: Szymon Nitka
Źródło: http://www.flickr.com
Po białych szaleństwach w mroźny, zimowy dzień przyjemnie rozgrzać ciałko w saunie wodnej albo też fińskiej jak kto woli. Można również korzystać z solarium, groty solnej albo pływalni w naszym SPA. Zwierzątka których hodowlą zajmujemy się to: trzy kozy, szesnaście kurek oraz kogutek. Mąż mój z zmiłowania jest pszczelarzem, skutkiem tego za domostwem mamy też pięć uli. Możemy wobec tego zaproponować Państwu świeże wiejskie produkty z naszego eko gospodarstwa: kozi ser, miód z własnej pasieki, jajka – sprawdź noclegi w Kopańcu. Mą specjalizacją jeżeli idzie o wypieki są biszkopty upieczone z jaj od kur z własnej farmy oczywiście.

Nasi urlopowicze zawżdy częstowani są torcikiem śmietankowym. Z miejscowych dań możemy naszym gościom zasugerować tak zwane prażonki, placki ziemniaczane po zbójnicku tudzież węgierskie jadło nader często w tej okolicy przygotowywane – Bogracz. Prażonki są pichcone w specjalnym żeliwnym kociołku powieszonym nad ogniem (ewentualnie w piekarniku) z ziemniaczków, kapustki i żeberek. Do tego przyprawy, majeranek, kmin itd.. Jadło drwala z kolei to inaczej placki ziemniaczane po Węgiersku. To placki ziemniaczane polane gulaszem mięsnym, papryką, pieczarkami, obsypane po wierzchu tartym oscypkiem. Bogracz zaś jest odmianą gulaszu. Zapraszamy serdecznie na wypoczynek w górach!

Comments are closed.